7 Ağustos 2009 Cuma

Buyuk Turkiye Cumhuriyeti Ekonomisi

Degerli Okur,

Butun dunya ekonomik gidisattan nasibini alirken, bir cok buyuk firma fabrikalarini, ofislerini ve operasyon bunyesindeki is gucunu doguya kaydirmakta. Dogu derken kast ettigim guzel ulkemizin cokta dogusu degil aslinda. Hindistan, Cin vb. gibi ulkelerle baslayan bu akim su anda Polonya, Bulgarya, Romanya vb. gibi bize cokta yakin olan ulkelere kaymaya basladi. Buyuk firmalar diye bahsetmis oldugum IT marketini elinde tutmakta olan HP, IBM, Acer, Asus vb. gibi is gucunu 300 ila 500 Euro' ya saglamak icin tesislerini tasimaktalar.

Guzel ulkemde issiz sayisi kayitli kayitsiz % 15 leri asiyor ve sadece 44 bin 904 kisi 2009 yili yani ilk 6 ay icerisinde is bulma kurumu ve issizlik maasi gibi konularda sorumlu devlet dairelerine basvurmus durumda iken!!!! yok mudur 600 ila 1000YTL arasi bir maas icin IBM veya ACER icin calisicak kimseler ?????

Tabiki vardir ama sanmiyorum Turkiye Cumhuriyeti Hukumeti koylerde beyaz esya dagitip bir sonraki secimlerin oylarini garantiye almaktan kafasini kaldirip bu tarz islerle ilgilenedursun. Bu buyuk firmalara olanaklar saglayip Turkiye' de fabrika ve tesisler kurmalarini saglayip turk gencligine is sahasi acmak icin calissin.

Hukumetimizin gozunun acilmasi umidiyle. Sayet yaptiginiz iste basarili olamiyor iseniz. Lutfen dunya' daki bir cok ulkelerdeki politikacilari ornek alip sarildiginiz sandalyeleri bu isi basarabilecek insanlara birakin.

Saglik ve mutluluklar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder